Apotekets BrainDrops

Apotekets BrainDrops er et kosttilskud til hjernen* med en unik sammensætning af næringsstoffer: uridin, cholin, D-vitamin – og DHA, som bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion. DHA er en livsnødvendig omega-3 fedtsyre, som kroppen ikke selv kan danne i tilstrækkelig mængde. Derfor kan det være en fordel at tilføre DHA udefra via kosten og kosttilskud. 

*DHA bidrager til at opretholde en normal hjernefunktion. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg.

Livsnødvendige omega-3 fedtstoffer

DHA (docosahexaensyre) er en af de to langkædede omega-3 fedtsyrer, som hovedsagelig findes i fisk og skaldyr. Den anden langkædede fedtsyre er EPA (eikosapentaensyre). DHA og EPA er livsnødvendige fedtsyrer, som indgår i den cellemembran, der omgiver hver eneste kropscelle. Den langkædede omega-3-fedtsyre DHA bidrager til at opretholde en normal hjernefunktion og et normalt syn. EPA og DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjertefunktion.

"Værd at vide om Apotekets BrainDrops: Et unikt kosttilskud med uridin, cholin, D-vitamin – og DHA, der bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn. Den daglige effekt opnås ved et indtag på 250 mg DHA om dagen. Findes som flydende olie og i Softgel-kapsler. Anbefalet daglig dosis er 2 ml olie eller 4 kapsler. Kan købes på apoteket, find apotek."

Dagligt behov for omega-3 

Ved at spise varieret kan vi få tilført mange vigtige vitaminer og andre næringsstoffer. Kroppen – og hjernen  – har også brug for at få tilført omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA. Hjernen bruger ca. 20% af al den næring vi indtager. Den rette kost er derfor en vigtig faktor for hjernens normale funktion.

Kilder til DHA

Vores vigtigste kilde til DHA er fede fisk som laks, makrel og ørred. For at opnå den gavnlige effekt skal man indtage 250 mg DHA dagligt. Det svarer til at spise f.eks.:

  • 60 gram laks om dagen
  • 130 gram makrel om dagen
  • 2,5 kilo torsk om dagen.

"Værd at vide om Apotekets BrainDrops: For at sikre den bedst mulige kvalitet af omega-3-indholdet i Apotekets BrainDrops anvender vi fiskeolie fra fede koldtvandsfisk. Hos fisk, der lever i koldt vand, produceres olien langsommere og har derfor en høj kvalitet."

Kilder til uridin, cholin og D-vitamin

Fødevarekilder til uridin er rødbeder, broccoli, svampe, havre og fisk. Uridin findes også i modermælkserstatning.

Kilder til cholin er okselever, kyllingelever, æg, fisk, nødder, bønner, broccoli og blomkål. Cholin bidrager til en normal omsætning af fedtstoffer.

D-vitamin findes i fede fisk, mælk, ost og æg, men vores vigtigste kilde til D-vitamin er solen. D-vitamin har mange funktioner i kroppen, hvor det bl.a. bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion.

"Værd at vide om Apotekets BrainDrops: Kombinationen af DHA, uridin, cholin og D-vitamin er unik og findes kun i ét kosttilskud på det danske marked: Apotekets BrainDrops." 

Apotekets BrainDrops findes som både olie og kapsler