Kom forkølelsen i forkøbet

Kom forkølelsen i forkøbet med god håndhygiejne

Kulde, forkølelse og influenza er tre sider af samme sag. Voksne bliver typisk forkølede 2-5 gange årligt, mens børn kan rammes 7-10 gange om året, og oftest om efteråret og vinteren ifølge The Common Cold Centre i Wales. Forkølelse kan dels smitte via nys, hvor der spredes en byge af bittesmå dråber med smittestof som fx influenzavirus. Og dels via berøring. Mange hoster og nyser i hånden og har derfor virus på hænderne, der udover håndtryk spreder sig via de ting vi rører ved – håndtag, gelændere, penge etc. Derfor er det vigtigt at vaske sine hænder og holde dem rene.

Det anbefales at vaske hænder i flydende sæbe, frem for et stykke vådt sæbe i en sæbeskål, hvor der kan findes store mængder virus og bakterier. Når hænderne er vasket grundigt og tørret i et rent håndklæde vil der stadig sidde bakterier og virus på hænderne. Derfor er det en god idé at desinficere hænderne, og dermed mindske risikoen for smitte.

Apoteket har naturligvis alt hvad der skal til, for at nedsætte risikoen for smitte. Apotekets Flydende Sæbe er mild og skånsom, og indeholder mælkesyre, der hjælper huden med at holde en naturlig pH værdi, så risikoen for hudirritation mindskes. Uden parfume og parabener.

  • 230 ml, kr.39,95.

Apotekets Alcogel – en bakteriedræbende gel, der nemt og enkelt desinficerer hænderne når man har nyst eller pudset næse. Også velegnet til desinficering af termometeret, så smitte undgås. Apotekets Alcogel er hudvenlig og tilsat glycerin, så hænderne holdes bakteriefri uden at udtørres.

Apotekets Desinfektionservietter - Engangsservietter til desinficering af hænder, overflader som fx toiletsæder, og dørhåndtag, gelændere, termometre og andre smittebærere. Store, hudvenlige servietter, der efterlader huden og overflader bakteriefri. Pakket enkeltvis – nemme at tage med overalt. Uden parfume.

Skulle forkølelsen ramme, er der også lindring at hente på apoteket:

Apotekets Næsespray med eukalyptus – forfriskende saltvandsspray til voksne og børn over 12 år. Samme saltkoncentration som tårer, Ved forkølelse fortynder saltvandet det seje slim, så det bliver lettere at trække vejret. Fremmer desuden næsens naturlige rensefunktion.

Fås også uden eukalyptus til alle aldersgrupper.

Apotekets Næsedråber – sterilt saltvand med samme saltkoncentration som tårer. Renser næsen, fugter slimhinden og fortynder sekret, så det bliver lettere at trække vejret. Indeholder ingen sammentrækkende midler, så de kan anvendes efter behov – også til helt små børn med tilstoppet næse.

Ønsker du yderligere information, fotos mm. er du velkommen til at kontakte Vivian Lærkegård Støve tlf. 45950330 / vls@apotekernes.dk