Kom lusene til livs, helt enkelt og skånsomt

Nu skal vi i gang med lusebehandling igen! Højsæsonen for lus plejer at starte i august, når børnene vender tilbage til børnehaverne og skolerne igen efter ferien.

Lus smitter let, når børn leger tæt sammen

Der er ingen vej uden om kæmning, uanset hvordan vi vælger at bekæmpe lusene. Du kan behandle med et lusemiddel efterfulgt af grundig kæmning – eller vælge helt simple basisremedier. Alt, hvad du behøver, er faktisk hårbalsam og en lusekam.

Det er afgørende at bryde lusenes livscyklus

En voksen hunlus kan lægge 5 æg om dagen. Ægget klækker efter en uges tid, og cirka 10 dage senere er den nyudklækkede nymfe blevet voksen og i stand til at lægge æg – med mindre du kæmmer håret og fjerner lusen, inden den når så langt.

Sådan kæmmer du håret

Brug en solid lusekam med tætsiddende tænder og en børnevenlig hårbalsam. Balsam får lusene til at sidde stille og gør det lettere at trække kammen gennem håret.

  • 1. Vask håret, kom hårbalsam i og red det igennem med en kam eller børste
  • 2. Træk en lusekam gennem håret, tot for tot fra hovedbund til hårspids
  • 3. Tør kammen af på et stykke hvidt køkkenrulle eller lignende efter hvert tag og tjek papiret for nymfer og lus
  • 4. Gå alt håret igennem, igen og igen, indtil du ikke finder flere nymfer og lus
  • 5. Kæm hver 3. dag, indtil der hverken er nyudklækkede nymfer eller lus i håret.

Tip! Tjek barnets hår for lus på en fast ugedag hver uge. Så undgår I, at én lus bliver til en hel lusekoloni, hvis barnet er blevet smittet i ugens løb.

Apotekets Lusekam Metal, rustfrit stål med ergonomisk greb. God til langt, kraftigt og krøllet hår. Fås på apoteket. Vejl. kr. 84,95


Apotekets Lusekam Plast, med tætsiddende tænder, der fanger både lus og æg. Fås på apoteket. Vejl. kr. 24,95


Apotekets Hårbalsam uden parfume. Astma-Allergideklareret og Svanemærket. Fås på apoteket. Vejl. kr. 39,95 for 250 ml og vejl. kr. 59,95 for 500 ml.

 

Ønsker du yderligere information, fotos mm. er du velkommen til at kontakte Vivian Lærkegård Støve tlf. 45950330 / vls@apotekernes.dk