Styr uden om vinterforkølelsen med Apotekets

De færreste kommer gennem efterårs- og vintermånederne uden at blive forkølede. Forkølelse skyldes smitsomt virus, men nogle få enkle forholdsregler kan hjælpe med til at undgå snot og snue.

Beskyt dig mod smitte

Vær ekstra omhyggelig med håndhygiejnen i forkølelsessæsonen, for forkølelsesvirus smitter let. Det er ikke alle, der får vasket hænder efter nys og næsepudsning, og så bliver der efterladt smitsomt virus på dørhåndtag, trappegelændere og indkøbsvogne, som bliver overført til andre, der rører ved dem. Derfor giver det god mening at være ekstra flittig med sæben eller håndspritten i forkølelsessæsonen.

Stop forkølelsen i opløbet
Hvis du alligevel bliver smittet og mærker begyndende tegn på forkølelse, kan du nå at stoppe udbruddet med Apotekets Stop Forkølelse næsespray. Det er blot vigtigt, at du begynder at bruge næsesprayen, så snart du mærker de allerførste symptomer – nemlig når halsen begynder at føles øm og ru, du begynder at nyse, eller næsen begynder at løbe eller stoppe til.

Apotekets Stop Forkølelse virker ved at skabe et miljø i næsen med så lav pH-værdi, at virus forhindres i at overleve og formere sig. Den kan bruges af børn over 12 år og voksne, også af gravide og kvinder, der ammer.

Undgå at smitte andre

 • Brug papirlommetørklæder og læg dem
  direkte i papirkurven efter brug.
 • Nys og host i ærmet eller i et papirlommetørklæde,
  ikke i håndfladen.
 • Vask hænder, hver gang du har pudset næse,
  hostet eller nyst. Brug håndsprit eller
  desinfektionsservietter, hvis du ikke er
  i nærheden af en håndvask.

Apotekets Stop Forkølelse Næsespray
Hjælper med at stoppe forkølelsesudbrud og letter symptomer på snue. Plejer den irriterede slimhinde i næsen. Til voksne og børn over 12 år. Kan bruges af gravide og kvinder, der ammer.
Fås på apoteket. 15 ml, kr. 73,95 (vejl. pris).

Apotekets Alcogel
Desinficerende gel med glycerin. Udtørrer ikke huden. Et alternativ til håndvask, når der ikke er adgang til vand og sæbe.
Fås på apoteket. Flere størrelser, f.eks. 500 ml, kr. 73,95 (vejl. pris).

Apotekets Desinfektionsservietter Basis
Kraftige, slidstærke og bløde servietter til hånddesinfektion. Udtørrer ikke huden.  Pakket enkeltvis, så de er nemme at have med.
Fås på apoteket. 20 stk., kr. 39,95 (vejl. pris).

 

Har du brug for mere information eller billeder?

Kontakt Vivian Lærkegård Støve, Apotekernes A.m.b.a.
vls@apotekernes.dk – tlf. 45 95 03 30