Daglig babypleje

En sund barnehud føles blød og fin, derfor er hovedreglen at gøre mindst muligt ved den. Spædbarnets hud indeholder særligt mange talgkirtler, der har til formål at producere fedtstof, så huden holder sig fugtig og smidig uden hjælp fra ekstra fedtstof.

Sådan plejer du tør hud på din baby

Nogle babyer har meget tør hud, når de bliver født. 

Se videoen og få tips af jordemoderuddannede Cana Buttenschøn til, hvordan du bedst plejer tør hud på baby.

Hudpleje om sommeren

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn som ikke kan kravle eller gå, aldrig bør opholde sig i direkte sol. De bør være i skygge med solhat og en let solbeskyttende påklædning. Hvis man vil sikre sig mod genskin fra havet eller fra hvidt sand, kan man beskytte kinder, næse og håndrygge med solcreme. Når barnet selv kan bevæge sig ud i solen, anbefales det at anvende solcreme. Vælg solprodukter specielt til børn.

Hudpleje om vinteren

Vinterkulden får de små blodkar til at trække sig sammen for at holde på kropsvarmen, og det nedsætter blodcirkulationen. Huden i ansigtet er mest udsat. Kinderne kan blive røde og ru, selv hos børn, der ligger godt beskyttet i barnevognen. Huden bør derfor beskyttes med en let creme eller lotion. Smør huden ind ca. 20 minutter før barnet skal ud, så vandet i cremen kan nå at fordampe.

Praktiske klude, der er nemme at tage med

Éngangsvaskeklude kan være en hjælp i en travl børnefamilie-hverdag. Éngangsvaskeklude er hygiejniske, lette at anvende og praktiske til brug ved puslebordet. Apotekets Haleklude er ideelle ved bleskift og velegnet i badekarret.

Apotekets Baby Vaskeservietter er praktiske at have ved hånden ved bleskift, når I er ude og der er langt til vand og sæbe. Vaskeservietterne indeholder en mild lotion, der renser og plejer huden. Vaskeservietterne indeholder hverken parfume, alkohol, lanolin eller sæbe.

Vask og pleje - Hold huden ren og tør

Spædbørns hud er tyndere end voksnes og indeholder ikke den samme bakterieflora til at beskytte mod fremmede mikroorganismer. Derfor er det vigtigt at holde huden ren og tør. Vask med lunkent vand, gerne tilsat et par dråber olie, da vand alene kan virke udtørrende. Sæbe og shampoo er først nødvendigt, når huden er snavset, eksempelvis ved bleskift.

 

Del artiklen: