10 trin til at bade en baby

Se videoen, og få tips til hvordan du bader din nyfødte baby

10 trin til at bade din baby

  1. Giv altid kun et bad til en glad baby, som er veludhvilet og mæt. Gerne en halv times tid efter måltidet, hvis barnet kan holde sig vågent og frisk så længe.
  2. Sørg for at have de ting du skal bruge, lige ved hånden og sørg for, at badevandet er omtrent 37 grader – og aldrig over 38 grader, som er for varmt. I vandet kan du med fordel komme nogle dråber af Apotekets Babyolie, som hjælper til at holde barnets hud blød, fugtig og smidig.
  3. Start med at vaske barnets øjne. Vask inde fra øjenkrogen og ud mod næsen. Brug en ny vatrondel til hvert øje for ikke at risikere at sprede eventuelle bakterier.
  4. Vask forsigtigt bag barnets ører og i barnets ansigt. Vask også i folden under hagen, da her ofte vil samle sig snavs og mælkerester.
  5. Tag bleen af og vask bleområdet.
  6. Hold baby med dit håndled under barnets ryg og skulder og din hånd, som griber fat i barnets modsatte overarm. Med den anden hånd, holder du fast om barnets ben i et saksegreb.
  7. Kom barnet forsigtigt i vandet, med fødderne først.
  8. Vask baby i alle folder – helst uden sæbe og gerne bare med den hånd, som før holdt benene som eneste hjælpemiddel. Hånden bag barnets nakke, bliver hvor den hele tiden har været, for at holde barnets hoved trygt og sikkert over vandoverfladen.
  9. Tag baby op og tør godt – især i alle folder, da der ellers kan udvikles svamp og infektion!
  10. Fjern eller forebyg arp med en arpkam, hvis baby ikke er for træt – og kys, nus og snak så endelig løs. Det skal allerhelst være en hyggelig seance, som I får lyst til at gentage 1-2 gange hver uge.

Læs hele blogindlægget på canabuttenschøn.dk

 

Del artiklen: