"Jeg fik virkelig øjnene op for, hvor godt hånddesinfektion virker!"

Hvad er egentligt bedst? Håndvask eller håndsprit? Cana Buttenchøn er uddannet jordemoder, og har skrevet et interessant indlæg om desinfektion:

"Så vidt jeg husker var det allerede på første semester at vi en dag fik besøg af en hygiejnesygeplejerske, som bad halvdelen af klassen om at gå ud og vaske hænder (vi måtte gerne være grundige) og den anden halvdel om at spritte hænderne, hvorefter vi skulle lave finger- (og negle og ringe)-aftryk i sådan nogle små plastbeholdere, som sidenhen blev dyrket for bakterier og svampe. Jeg lover jeg for at jeg vaskede mine hænder grundigt. I hvert fald så grundigt jeg kunne dengang, inden jeg havde lært hvordan man bedst gør, for at opnå det bedste resultat. Og alligevel endte det med, da vi en uges tid senere fik besøg af sygeplejersken igen, at alle på nær én af os der havde vasket hænderne, frem for at have desinficeret dem, havde markant øget vækst af forskellige bakterier og svampe. Og hende den ene, med de helt rene hænder, havde tilbragt morgenen i svømmehallen, hvorfor sygeplejersken mente at hendes resultat måske var misvisende. Kæft, jeg følte mig dum. Her troede jeg rigtigt at jeg virkelig havde vasket mine hænder godt og så var de stadig snavsede. Yikes!"

"Min favorit fra Apotekets er uden tvivl deres Alcogel, som både findes i store udgaver til at stille dér hvor man hyppigst bruger det og i en lille rejseudgave, som er genial at have med på tur. Jeg er især vild med at alcogelen er så let at dosere i ordentlige mængder, da jeg synes at sprayen kræver ret mange tryk før mængden er sufficient, fordi man helst skal bruge 2-3 ml pr gang (hvilket altså ser ud af ret meget når man hælder det ud i hænderne!). Derudover er jeg også, efter jeg har fået børn, blevet ret glad for desinfektionsservietterne, som man lige lynhurtigt kan tørre egne og børnenes fingre med, fx inden man spiser madpakker i skoven eller den slags. De er virkeligt nemme at have med at gøre! Og så kan de – som en bonus – også bruges til at desinficere telefonen med. Eller altså, det må I ikke hænge mig op på at have sagt, men jeg har gjort det med udmærkede resultater."

Læs hele blogindlægget på canabuttenschøn.dk

 

Del artiklen: