Hvad betyder den økologiske certificering?

Apotekets økologiske hudplejeserie bærer mærket Ecocert COSMOS Organic. Men hvad betyder det? Læs mere om certificeringen her.

Den strengeste økologiske certificering

Apotekets Økologiske hudplejeserie bærer mærkningen Ecocert COSMOS Organic. Ecocert er en stor anerkendt fransk certificering inden for kosmetik og hudpleje med naturlige og økologiske ingredienser, som bliver brugt internationalt. Vi har valgt at have en uafhængig certificering, som din garanti for, at vi ikke alene har sat høje standarder for valget af naturlige råvarer, men også for dyrkningsmetode og indhold af de økologisk dyrkede ingredienser. 

Ecocert skelner mellem flere standarder af økologiske certificeringer, og Apotekets økologiske hudplejeserie er mærket med den absolut strengeste certificering, Ecocert COSMOS Organic.

 

Hvad betyder Ecocert COSMOS Organic?

Helt bogstaveligt står COSMOS for COSMetic Organic Standard.

Det er en fælleseuropæisk certificering af økologisk kosmetik, som bruges i flere end 45 lande, og er blevet lavet for at gøre det nemmere at gennemskue krav og mærker indenfor flere produkter. For at opnå Ecocert COSMOS Organic-mærket skal:

  • mindst 95% af ingredienserne skal være naturlige. 
  • mindst 10% af ingredienserne i produkter, der vaskes af, skal være økologiske.
  • mindst 20% af ingredienserne i produkter, der ikke vaskes af, skal være økologiske. 
  • mindst 95% af de naturlige olier og ekstrakter i produktet skal være økologiske. 

COSMOS kontrollerer også, at ingredienserne er dyrket ansvarligt og med miljøvenligt. Herudover er Ecocert-mærkede produkter fri for syntetiske parfume- og farvestoffer.

Læs mere om COSMOS Organic på www.cosmos-standard.org

  

Del artiklen: