Hvad indebærer en økologisk certificering?

Apotekets økologiske hudplejeserie er certificeret og kan derfor bære mærket Ecocert COSMOS Organic. Men hvad betyder det? Læs mere om certificeringen her.

Den strengeste økologiske certificering

Apotekets Økologisk Certificerede hudplejeserie bærer mærket Ecocert COSMOS Organic. Ecocert er en stor, anerkendt, fransk certificering inden for kosmetik og hudpleje med naturlige og økologiske ingredienser, som bliver brugt internationalt. Vi har valgt at have en uafhængig certificering som din garanti for, at vi ikke alene har sat høje standarder for valget af naturlige råvarer, men også for dyrkningsmetode og indhold af de økologisk dyrkede ingredienser. 

Ecocert skelner mellem flere standarder inden for økologiske certificeringer. Apotekets økologisk certificerede hudplejeserie er mærket med Ecocert COSMOS Organic, den absolut strengeste certificering.

 

Hvad betyder Ecocert COSMOS Organic?

Helt bogstaveligt står COSMOS for COSMetic Organic Standard.

Det er en fælleseuropæisk certificering af økologisk kosmetik, som bruges i flere end 45 lande for at gøre det nemmere at gennemskue forskellige krav og mærker. Følgende krav skal være opfyldt for at opnå Ecocert COSMOS Organic-mærket:

  • mindst 95% af ingredienserne skal være naturlige
  • mindst 10% af ingredienserne i produkter, der vaskes af, skal være økologiske
  • mindst 20% af ingredienserne i produkter, der ikke vaskes af, skal være økologiske
  • mindst 95% af de naturlige olier og ekstrakter i produktet skal være økologiske

COSMOS kontrollerer også, at ingredienserne er dyrket ansvarligt og miljøvenligt. Herudover er Ecocert-mærkede produkter fri for syntetiske parfume- og farvestoffer.

Læs mere om COSMOS Organic på www.cosmos-standard.org

  

Del artiklen: