Hvornår er der størst chance for at blive gravid?

Mindst 15 % af danske par, der ønsker at blive forældre, forsøger i mere end et år, uden at kvinden bliver gravid. Det kan være en hjælp at finde netop det tidspunkt i kvindens cyklus, hvor der er størst chance for at blive gravid.

Find frem til, hvornår du har størst chance for at blive gravid

I gennemsnit varer en kvindes cyklus 28 dage. Det kan dog variere en del fra kvinde til kvinde, så det er langt fra alle der ved, hvornår de har ægløsning. Det er i dagene omkring ægløsningen, at du har størst chance for at blive gravid, så det har stor betydning at kende tidspunktet for din ægløsning. Du kan finde frem til det tidspunkt i din cyklus, hvor din mulighed for at blive gravid er størst ved at bruge en ægløsningstest.

Ægløsningstesten måler koncentrationen af LH (Luteiniserende Hormon) i urinen. Når testen er positiv, er chancen for at blive gravid størst i de efterfølgende 2 dage.

Testen vil kun vise stigningen i LH, hvis du tester på selve dagen, hvor stigningen sker.

Find dit mest fertile tidspunkt

Apotekets Ægløsningstest hjælper dig til at forudsige ægløsningen, som er det tidspunkt i din menstruationscyklus, hvor du er mest frugtbar. Testen registrerer øgningen af et hormon i din urin, der er tegn på, at ægløsningen vil finde sted i løbet af de næste 24-48 timer. Det er i denne periode, du har størst chance for at blive gravid.

Se, hvornår du skal begynde at teste

 

Del artiklen: