Hvornår er det flåtsæson og hvor lever flåter?

Flåter og tæger er meget almindelige i Danmark. De findes både i skovområder og andre steder i naturen. Flåter lever af at suge blod fra mennesker og dyr, og nogle flåter kan overføre sygdomme – så beskyt dig mod flåter, når du færdes udendørs i flåtsæsonen.

Hvad er en flåt?

Flåter bliver nogle gange omtalt som tæger, men en flåt er ikke det samme som en tæge.

  • En flåt er en lille mide, der lever af at suge blod fra dyr og mennesker
  • En tæge er et insekt, der hverken bider eller stikker mennesker

Så det er især flåterne, du skal passe på. Og der er steder og tidspunkter på året, hvor du skal være særligt opmærksom ...

Hvor findes der flåter?

Der findes mange flåtarter i Danmark, bl.a. forskellige skovflåter.

Flåter foretrækker fugtige og skyggefulde steder med højt græs, og de findes især i skovområder, krat, moser og fugtige enge. Her sætter de blodsugende flåter sig på rådyr og andre pattedyr, der kan bringe flåterne langt omkring, også ind i vores haver.

Flåter bider gerne på både mennesker og hunde, så tjek altid for flåter efter en tur i naturen. I nogle tilfælde kan flåter nemlig overføre sygdomme, når de bider sig fast for at suge blod. Læs her, hvordan du kan beskytte dig mod flåtbid.

Hvornår er det sæson for flåter?

Flåterne begynder at myldre frem, når det er slut med nattefrost. Højsæson for flåter er fra maj til oktober, men der kan sagtens være flåter i naturen allerede i marts og april. Så vær opmærksom på flåter, når du færdes i skoven - ikke bare om sommeren, men også forår og efterår.

Guide til at undgå flåtbid

 

Del artiklen: