Kan solcreme true vandmiljøet og verdens koralrev?

Solcreme er nødvendig for at beskytte vores hud mod solskader. Hvad skal du kigge efter for at vælge solbeskyttelse, der tager hensyn til både din hud og miljøet?

Verdens koralrev forandrer sig, og opmærksomheden retter sig mod klimaforandringer, forurening og andre faktorer, som kan have indflydelse på miljøet. Oxybenzone er ét af de stoffer, som er mistænkt for at skade koralrev. Det er et solfilter, som ikke er tilladt i solprodukter i EU. Men betyder det så, at du helt bør undgå solcreme, når du svømmer og snorkler ved koralrev?

Vælg solcreme, der ikke skader koralrev

Det er vigtigt at beskytte huden mod solen – og ved at følge et par enkle råd kan du passe godt på både din hud og koralrevene.

  • Vælg Svanemærket solcreme. Så er du sikker på, at den er fri for indholdsstoffer, der kan være skadelige for miljøet. Svanemærket er det officielle, nordiske miljømærke, og stiller strenge krav til de ingredienser, som må indgå i svanemærkede produkter. Svanemærket tillader ikke indholdsstoffer, som er mistænkte for at være hormonforstyrrende eller klassificeret som allergifremkaldende.
  • Tag solcreme med hjemmefra, når du rejser på ferie. Du kan trygt vælge Apotekets solserie. Den er udviklet og produceret i Danmark og er både Astma-Allergideklareret og Svanemærket.

 

 

 

 

Del artiklen: