Få hjælp til irriterede eller tørre slimhinder i næsen

Har du tørre slimhinder i næsen? Læs her, hvorfor du får tørre slimhinder i næsen og hvad du kan gøre for at forebygge og lindre.

Har du tørre slimhinder i næsen?

Når slimhinderne i næsen bliver tørre og irriterede, kan man opleve forskellige gener. Typiske symptomer på tørre næseslimhinder er:

  • Svie i næsen
  • En brændende fornemmelse i næsen
  • Små sår i næsen
  • Næseblod eller små blødninger i næsen  

Hvorfor får man tørre næseslimhinder?

Der kan være flere forskellige årsager til tør næse, bl.a. aircondition, ventilation, tørt indeklima, frostvejr og løbenæse.

Aircondition kan medføre tørre slimhinder i næsen

Mange har nok oplevet at få tørre næseslimhinder på ferien, da lange flyrejser kan være en udfordring for næsen, fordi luften i kabinen er meget tør. Og på hotelværelserne er der ofte aircondition, som kan genere slimhinderne i næsen.

Klimaanlægget i bilen og ventilationsanlæg i hjemmet eller på arbejdspladsen bidrager også til at udtørre næseslimhinderne.

Tør næse i frostvejr, kulde og tørt indeklima

Tør luft kan gøre slimhinderne i næsen tørre, så næsen føles øm og irriteret. Mange mennesker får tør næse om vinteren, når luften er tør både ude og inde. Udenfor bliver luften tør, når vejret bliver vinterligt med kulde og frostvejr. Og indenfor falder luftfugtigheden, når vi skruer op for radiatorerne for at holde varmen og hygge os i varme stuer.

Løbende næse eller tæthed i næsen

Når næsen løber eller bliver tæt og tilstoppet på grund af snue, forkølelse eller pollenallergi, kan man samtidig få tørre næseslimhinder. 

Hjælp til den tørre næse

En tør og irriteret næse kan være generende i hverdagen, med mindre man sørger for at genfugte og smøre de tørre næseslimhinder.

 

Del artiklen: