Sådan giver du din baby massage

Babymassage fremmer den gensidige forståelse mellem dig og dit barn. Den fysiske og psykiske kontakt giver barnet tryghed, ro, harmoni og er med til at styrke barnets kropsbevidsthed.

Skab god kontakt til din baby med massage

Sørg for afslappede, rolige omgivelser i et varmt rum, hvor det ikke trækker. Vælg et tidspunkt hvor barnet er oplagt - ikke lige efter et måltid. Vask hænderne, tag dine ringe af, og gnid hænderne ind i olie, f.eks. Apotekets Babyolie. Massér altid i rolige bevægelser. Et let tryk og en konstant berøring er vigtig.

Guide til babymassage

Hvis du ønsker at give din baby massage, har zoneterapeut Mette Sahlholdt skrevet en nem og overskuelig guide til dig:

1. step

Begynd under fodsålen og massér den med et fast tryk fra hælen mod tæerne. Derefter masseres hver tå og vristen.

2. step

Stritter dit barn imod og holder arme og ben tæt ind til kroppen, skal du hjælpe det til at slappe af.

3. step

Læg en hånd på hver side af halsen. Begynd under ørerne, lav 3-5 cirkulære bevægelser bagud og ned. Flyt længere ned på halsen, så du laver en bane. Start igen bagved den første bane og bliv ved, indtil du kommer til nakkehvirvlerne. Slut af i hulningerne ved kravebenet.

4. step

Brug flade hænder til cirklende bevægelser fra midten af brystet ud mod skuldrene.

5. step

Tag fat om barnets håndled og stræk blidt armen ud. Lav en ring med den anden hånd øverst på armen. Pulsér med lette små tryk mens din hånd arbejder sig ned mod barnets hånd. Gentag med den anden arm.

6. step

Cirkulér med flad hånd på solar plexus, mærk barnets åndedræt. Stryg med flad hånd på kryds over mave og bryst. Du skal konstant have en hånd på barnets krop. 

7. step

Læg din hånd på barnets mave over navlen. Brug de tre midterste fingre og lav større og større cirkulære bevægelser i urets retning rundt om navlen. Massér helt ud til siderne og ned til skambenet.

8. step

Massér lysken med flade, blide hænder.

9. step

Tag fat om det ene ben og massér benet med lette tryk ned mod foden (som øvelse 5). Gentag med det andet ben.

10. step

Vend barnet og anbring den ene hånd på barnets numse. Stryg den anden hånd fladt op mod nakken eller lav cirkulerende bevægelser.

11. step

Spred fingerspidserne ned over ryggens midte. Massér med flade tommelfingre i cirkler fra rygrad ud over skulderbladet.

12. step

Massér tværs over barnets ryg, hvor hænderne bevæger sig mod hinanden ned til ballerne.

13. step

Massér ballerne i cirkelbevægelser med tommelfingrene. Tag fat om hoften på hver side og massér med flad hånd i cirkler i urets retning. Slut med strygninger fra nakken og ned til fødderne.

14. step

Hold om barnets hoved med begge hænder. Stryg med tommelfingrene fra midt på hagen og udefter. Stryg derefter fra under næsen udover kinderne, øjenkrogen og panden. Gnid til sidst ørernes kant med fingerspidserne.

 

Del artiklen: