Hvorfor skal man bruge øjencreme?

Hvorfor bruge øjencreme, hvis man allerede bruger ansigtscreme? Er huden i øjenomgivelserne anderledes end huden i resten af ansigtet? Skal man bruge anti-age-øjencreme? Og hvordan påfører man bedst sin øjencreme? Få svarene her.

Øjencreme til den tynde hud omkring øjnene

Hvis man gerne vil bevare en velplejet hud, har huden brug for fugt og pleje. For mange er det en fast, daglig rutine at bruge ansigtscreme. Og ligesom ansigtshuden behøver fugt, har huden rundt om øjnene også godt af daglig, fugtgivende pleje. Vær dog opmærksom på, at huden i øjenomgivelserne er fin og tynd, så den lettere bliver tør. Vi anbefaler derfor at bruge en øjencreme, der er udviklet specielt til huden omkring øjnene.

Skal man bruge anti-age øjencreme?

Ud over fugtgivende og plejende ingredienser indeholder anti-age-cremer aktive indholdsstoffer, der gør lidt ekstra for huden. Det er typisk indholdsstoffer, som fugter huden intensivt, binder fugten i huden, stimulerer hudens dannelse af kollagen, regenererer huden og styrker bindevævet for at opnå en bedre elasticitet i huden.

En anti-age øjencreme kan give et ekstra boost til den tynde hud ved øjnene og modvirke og mindske linjer og rynker.  

Når øjencremen påføres, er det vigtigt at undgå at komme for tæt på selve øjet. Dup forsigtigt øjencremen på huden over og under øjenhulen, følg øjenbenet.

Få mest muligt ud af øjencremen

  • Rens først ansigtet for makeup og snavs for at få den bedste virkning af øjencremen.
  • Vask hænderne, inden du påfører øjencremen, og brug ikke samme finger omkring begge øjne. Så undgår du uønskede bakterier og mindsker risikoen for øjenbetændelse.
  • Påfør øjencremen forsigtigt på huden omkring øjet. Brug eventuelt ringfingeren, som ofte har mindre muskelstyrke end pegefingeren.
  • Forestil dig, at du smører et par briller på ved at fordele øjencremen på huden over øjenbenet, som er den hårde kant, du kan mærke rundt om øjet. Dertil og ikke længere.

  

Del artiklen: