Det vigtige D-vitamin
Hvor meget D-vitamin skal man have? Skal både børn og voksne tage D-vitami…
Læs mere
Hvor meget D-vitamin skal man have? Skal både børn og voksne tage D-vitami…
Læs mere
Læs mere
Apotekets udførlige guide til lusebehandling så du slipper af med lus hurt…
Læs mere
Læs mere
Tegn på håndeksem kan være tør hud, kløe, knopper og blærer på hænderne. H…
Læs mere
Læs mere
Hælrevner kan opstå i meget tør og hård hud på hælene. Hvad kan man gøre f…
Læs mere
Læs mere
God håndhygiejne mindsker risikoen for at blive smittet med virus og bakte…
Læs mere
Læs mere
Har du stoppet næse eller slim i hals eller lunger? Se Apotekets guide til…
Læs mere
Læs mere
Når man ønsker at blive gravid, må man vide, hvornår man har ægløsning. Se…
Læs mere
Læs mere
Som gravid er det vigtigt at spise varieret, få de rigtige vitaminer, moti…
Læs mere
Læs mere
Ammer du, og er du usikker på, om baby får mælk nok eller om der er for li…
Læs mere
Læs mere
Hvordan hjælper du et forkølet spædbarn? Genkend symptomerne og få konkret…
Læs mere
Læs mere
Har dit barn feber? Hvis temperaturen er over 38 grader celcius, kalder ma…
Læs mere
Læs mere
Hvor meget solcreme skal man bruge? Det er vigtigt at bruge den rette mæng…
Læs mere
Læs mere
Vil du undgå flåtbid? Så læs Apotekets 4 gode råd til hvordan du mest effe…
Læs mere
Læs mere
Få svar på spørgsmål om alt fra svie, kløe, øget udflåd, tørhed, bakteriel…
Læs mere
Læs mere
Har du rynker i panden, ved munden? Prøv Apotekets milde Anti-age Serum, d…
Læs mere
Læs mere
Beskyt tør hud med en fugtbevarende og plejende creme. Prøv Apotekets Arch…
Læs mere
Læs mere
Solspray SPF 30 til børn fra Apotekets er svanemærket, allergimærket og pa…
Læs mere
Læs mere
Skyller og fugter øjet med saltvand uden konserveringsmiddel. Samme saltin…
Læs mere
Læs mere
Tørre hænder, atopisk hud eller håndeksem? Prøv Apotekets Specialpleje Hån…
Læs mere
Læs mere
Apotekets graviditetstest kan vise et gravid-resultat på 1 minut og er ove…
Læs mere
Læs mere
Effektiv skælshampoo fra Apotekets (250 ml). Shampooen både bekæmper og f…
Læs mere
Læs mere
Apotekets MEN ansigtscreme til mænd (50 ml) plejer huden og fugter i minds…
Læs mere
Læs mere
Apotekets vandbaseret glidecreme uden parfume. Glidecremen tilfører ekstra…
Læs mere
Læs mere
Apotekets Kalk tabletter med Magnesium, K2 vitamin og D vitamin (130 stk.)…
Læs mere
Læs mere
menu
Vi bliver født med glat og spændstig hud, tænk bare på et lille barns bløde hud. Efterhånden som årene går, ældes huden lidt efter lidt. Huden bliver mindre elastisk og mere tør – og der opstår linjer og rynker i huden. Her kan du læse mere om hudens opbygning.
Nogle forandringer i huden skyldes kroppens naturlige, kronologiske aldring. Andre forandringer i huden sker på grund af ydre påvirkninger. Det er meget individuelt, hvornår og hvordan huden ældes, men vi får alle sammen rynker og slappere hud med tiden.
Kollagen er en af hudens vigtigste byggesten. Kollagen findes naturligt i huden, og har bl.a. betydning for hudens elasticitet og styrke. Når vi bliver ældre, bliver huden mindre elastisk og fast, fordi der dannes mindre kollagen i huden og fedtlaget i underhuden mindskes. De første forandringer i huden viser sig ofte omkring 30 års-alderen, hvor produktionen af kollagen i huden begynder at aftage. De første fine linjer dukker op, og med årene bliver huden gradvist mindre smidig og får flere aldersbetingede rynker. Men solen og vores ansigtsmimik kan også give os rynker.
Solen har meget stor indvirkning på hudens aldring. Solens UV-stråling skader huden, så den bliver slap og rynket – og medvirker også til udvikling af hudkræft. Derfor er det vigtigt at bruge solbeskyttelse med både UVA- og UVB-filtre, når man opholder sig udendørs. Læs mere om solbeskyttelse til huden
Smilerynker, bekymringsrynker, rygerynker. Vores ansigtsmimik, vaner og livsstil kan vise sig på huden med tiden, bl.a. som smilerynker ved øjnene, en bekymret fure mellem øjenbrynene eller de små linjer ved læberne, som man ofte ser hos rygere.
Det er helt naturligt, at man kan se på sit ansigt, at årene går. Mange vil gerne udsætte de tydeligste alderstegn og undgå rynker så længe som muligt. Men hvordan undgår man rynker?
Huden har brug for fugt. Masser af fugt. En velplejet hud bliver ikke så let udtørret. Derfor er det en god idé at rense ansigtet og bruge fugtighedscreme morgen og aften. Når huden er renset for makeup og snavs, er den bedre i stand til at optage fugt og næring fra de plejende cremer. Det ses også på huden, hvis man ikke indtager væske nok. Kroppen – og huden – har brug for vand. Herudover kan man stimulere dannelsen af kollagen i huden.
Der findes kollagen-kosttilskud til huden. Apotekets Kollagen + C-vitamin er et kosttilskud med et collagen-peptid, der reducerer fine linjer og rynker og forbedrer hudens elasticitet. Derudover indeholder tabletterne C-vitamin, som bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for en normalt fungerende hud.
Anti-age-cremer indeholder aktive ingredienser, der gør noget ekstra for huden. Det er typisk indholdsstoffer, som fugter huden intensivt, binder fugten i huden, stimulerer dannelsen af kollagen i huden, styrker bindevævet eller regenererer huden for at opnå en mere spændstig hud med mindre dybe rynker.
Hos nogle kan hudens aldringsproces begynde allerede i 20’erne, så anti-age-cremer er ikke kun til moden hud. Det kan give god mening at begynde at bruge antirynkecreme omkring 30-40 års-alderen, især hvis huden bliver udsat for meget sol. Anti-age-cremer forebygger og reducerer rynker, mens anti-wrinkle-cremer mindsker linjerne i huden. Den daglige anti-age hudpleje virker udefra, og kan eventuelt kombineres med kosttilskud. Se Apotekets anti-age cremer.
Del artiklen:
Hudens mikrobiom har afgørende betydning for hudens tilstand. Læs her om hudens opbygning i tre lag, hudens funktion, hudens unikke mikrobi…
Ud over fugtende og plejende ingredienser indeholder anti-age-cremer aktive indholdsstoffer, der gør lidt ekstra for huden. Det er typisk i…
For at opnå en sund og velplejet hud er det vigtigt at rense ansigtshuden skånsomt både morgen og aften. Når snavs og makeup er fjernet, er…