4 anbefalinger til vitaminer og mineraler

Det en god ide at passe godt på sig selv, så man får de vitaminer og mineraler, man har brug for. Her får du fire anbefalinger fra Apotekets, så du er dækket ind.

Det er slet ikke indviklet at få de nødvendige vitaminer og mineraler. Langt de fleste får du naturligt fra mad og sol. Spiser du ikke varieret, så kan du supplere kosten med enkle tilskud.

Der er 12 + 9 gode grunde til at tage en multivitamin når du er over 50

Et kosttilskud er et tilskud og skal aldrig erstatte en nærende kost. Men når du supplerer et af dine hovedmåltider med en multivitamin-tablet om dagen, får du dit daglige tilskud af 12 vitaminer og 9 mineraler* dækket gennem én pille. Det er en rigtig god vane. 

  • *Vitaminer: A, D, E, C, B6, B12, Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Folsyre, Niacin, Pantothensyre, Biotin.
  • *Mineraler: Magnesium, Jern, Zink, Mangan, Kobber, Selen, Chrom, Iod og Molybdæn.

Læs mere om Apotekets Multivitamin 50+ her

Vigtige vitaminer og mineraler til knoglerne

Vitamin D bidrager til at vedligeholde normale knogler. Jo ældre man bliver eller jo mindre sollys man får, jo mere kan knoglerne have brug for en håndsrækning. Derfor har Apotekets sammensat 4 vigtige mineraler og vitaminer i ét tilskud*, der går ind og bidrager, hvor det skal. Tag to om dagen sammen med et måltid og hold dig i gang og i form.

  • Kalk + Magnesium samt K2 og D-Vitamin

 Læs mere om Apotekets Kalk + Magnesium + K2- og D-vitamin her

Vitamin B12 bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Mange lever vegansk eller vegetarisk. Men vitamin B12 findes primært i de fødevarer, man undgår som vegetar - og er man oppe i årene, kan kroppen desuden have svært ved at optage det vigtige B12 gennem kosten. Derfor er Apotekets sugetablet med blåbærsmag en god og enkel måde at supplere sit daglige B12-vitaminindtag på.

Læs mere om Apotekets B12 Vitamin her

Magnesium bidrager bl.a.  til et normalt energistofskifte og til en normal muskelfunktion

Der er meget godt at sige om et dagligt tilskud af magnesium. Du får det naturligt gennem fuldkorn og grøntsager - eller du kan finde det på hylden hos os på Apoteket.

Læs mere om Apotekets Magnesium Depot her

Se hele apotekets udvalg af kosttilskud her

 

Del artiklen: