Gode råd til dig, der ammer

Det kan godt kræve lidt øvelse og tålmodighed at få amningen til at fungere. Men det er umagen værd at holde ved og give det en chance! Her får du en stribe gode råd og forslag til løsning af de mest almindelige udfordringer, når du ammer.

Find de bedste ammestillinger

Prøv dig lidt frem for at finde de ammestillinger, der fungerer bedst for dig og dit barn, så I kan få en hyggelig ammestund uanset sted eller tidspunkt på døgnet. Siddende, liggende, med eller uden ammepude ...

Sørg også gerne for ro, imens du ammer dit barn. Sæt dig et roligt sted, tag dig tid og fokuser på barnet. Det er godt for jer begge to, hvis amningen er en rolig hyggestund med hudkontakt og nærvær. Her deler jordemoder Cana Buttenschøn sine bedste råd til at komme godt i gang med at amme.

Spis sundt og drik masser af væske når du ammer

Din krop har brug for sund mad og rigeligt med vand, når den skal producere modermælk. Du kan supplere med et kosttilskud som Apotekets Amning, der er tilpasset kroppens ekstra udfordringer i ammeperioden. Læs mere om kosttilskud i ammeperioden.

Forebyg ømme, irriterede brystvorter

Sørg for, at barnet har godt fat om brystet, lad brystvorterne lufttørre efter amning og undgå bh’er/toppe, der sidder for stramt eller generer huden. Har du alligevel fået skadet eller irriteret hud pga. amning? Her er gode råd til at pleje huden rundt om brystvorterne.

Hjælp din baby, hvis næsen er tilstoppet

Når du ammer dit barn, trækker det vejret gennem næsen. Hvis barnet er forkølet og har tilstoppet næse, vil det naturligt holde op med at spise for at trække vejret gennem munden. Se her, hvordan du kan hjælpe dit barn af med snot i næsen, så amningen kan fortsætte

 

 

Del artiklen: