Hvordan bader du din baby?

I har lige fået en lille baby, og nu trænger baby til et bad, men hvordan gør man det bedst? Her får du 10 råd, der gør badet til en god oplevelse.

Badet skal være en dejlig hyggestund mellem dig og din baby. Det går nemmest med en lille smule planlægning. Læg gerne de ting, du skal bruge, klar lige ved siden af babybadekaret. Det kan være vatrondeller, babyolie, ble, håndklæde og arpkam.

Guide: Sådan bader du din baby

Her kan du se, hvordan du bader din baby, så du gør det til en behagelig oplevelse for både dig og barnet:

10 trin til at bade en baby

  • Vælg et godt tidspunkt til badet, hvor baby er glad, veludhvilet og mæt. Eksempelvis en halv times tid efter måltidet, hvis barnet kan holde sig vågent og frisk så længe.
  • Start med at vaske barnets øjne med vatrondeller. Vask inde fra øjenkrogen og ud mod næsen. Brug en ny vatrondel til hvert øje for ikke at risikere at sprede eventuelle bakterier.
  • Vask forsigtigt bag barnets ører og i barnets ansigt. Vask også i folden under hagen, da her ofte vil samle sig snavs og eventuelle mælkerester.
  • Inden barnet skal i vandet, skal bleen tages af og bleområdet vaskes.
  • Tjek temperaturen på badevandet. Det skal være omtrent 37 grader – og aldrig over 38 grader, det er for varmt. Du kan med fordel komme nogle dråber af Apotekets Babyolie i vandet. Olien hjælper til at holde barnets hud blød, fugtig og smidig.
  • Hold baby med dit håndled under barnets ryg og skulder og din hånd, som griber fat i barnets modsatte overarm. Med den anden hånd, holder du fast om barnets ben i et saksegreb.
  • Kom barnet forsigtigt i vandet, med fødderne først.
  • Vask baby i alle folder – helst uden sæbe og gerne bare med den hånd, som du før holdt barnets ben med. Hånden bag barnets nakke, bliver hvor den hele tiden har været, for at holde barnets hoved trygt og sikkert over vandoverfladen.
  • Tag baby op og tør godt – især i alle folder, da der ellers kan udvikles svamp og infektion!
  • Fjern eller forebyg arp med en arpkam, hvis baby ikke er for træt – og kys, nus og snak endelig løs. Det skal allerhelst være en hyggelig seance, som I får lyst til at gentage 1-2 gange hver uge.

Hvornår skal man bade en baby?

Spædbørn har ikke det store behov for at blive vasket med sæbe. I de første uger anbefaler vi blot at bruge et par dråber babyolie i badevandet, for at forhindre udtørring af huden. Senere når dit barn bliver lidt større, og det måske er snavset, kan det blive nødvendigt at bruge lidt mild sæbe en gang i mellem.

Vælg babypleje med omtanke

Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved de produkter, du bruger til din baby. Apotekets babyplejeprodukter er milde og indeholder hverken parfume eller andre unødige indholdsstoffer. Hele serien er Astma-Allergi-deklareret og Svanemærket. Her kan du læse om mærkningerne.

 

Del artiklen: