Hvilke vitaminer skal man tage, når man er gravid?

Din kost har stor betydning, når du er gravid. Kroppen er på 9 måneders hårdt arbejde med at udvikle et lille barn, og der indgår mange forskellige vitaminer og mineraler i processen. Her kan du blive lidt klogere på, hvordan du kan skabe de rette betingelser for graviditeten.

Kost under graviditet

Som gravid har du et øget behov for næringsstoffer, så det er vigtigt at leve sundt og spise varieret i graviditeten. De officielle kostråd anbefaler at spise mad med fuldkorn samt flere grøntsager og frugter. Spis mindre kød, men gerne fisk og bælgfrugter. Spar på salt, sukker og fedt – vælg planteolier. Og gå efter de fedtfattige mejeriprodukter.

Hvis du vil sikre dig, at både du og det lille barn i din mave får alle de nødvendige næringsstoffer i tilstrækkelige mængder, kan du supplere med de kosttilskud, som anbefales til gravide.

223987 Apotekets Kosttilskud_GRAVID_60stk

Hvilke kosttilskud kan man tage, når man er gravid?

Der findes kosttilskud, som er sammensat specielt til gravide. Apotekets Gravid er tilpasset kroppens ekstra udfordringer i graviditeten. Med Apotekets Gravid får du et dagligt tilskud af vigtige vitaminer og mineraler, bl.a.:

  • folat (folsyre), der bidrager til vævsvæksten hos den gravide kvinde og spiller en rolle i celledelingsprocessen
  • vitamin D og jern, der spiller en rolle i celledelingsprocessen
  • vitamin C og vitamin B6, der bidrager til at mindske træthed og udmattelse.  

Hvis du ikke drikker mælk eller spiser mælkeprodukter, bør du foruden Apotekets Gravid-kosttilskud også tage et calciumtilskud dagligt for at sikre dig, at du får tilstrækkeligt med calcium (kalk). Den officielle anbefaling til gravide er at få 500 mg calcium hver dag gennem hele graviditeten.

 Du kan købe dit Gravid-kosttilskud på apoteket. Find dit nærmeste apotek.

 

 

 Del artiklen: