Gravid-vitaminer – hvilke vitaminer bør man tage, når man er gravid?

Din kost har stor betydning, når du er gravid. Kroppen er på 9 måneders hårdt arbejde med at udvikle et lille barn, og der indgår mange forskellige vitaminer og mineraler i processen. Her kan du blive lidt klogere på, hvordan du kan skabe de rette betingelser for din graviditet og sikre dig, at du får de anbefalede mængder af bl.a. jern, folsyre og calcium.

Kost under graviditet

Som gravid har du et øget behov for næringsstoffer, så det er vigtigt at leve sundt og spise varieret i graviditeten. De officielle kostråd anbefaler at spise mad med fuldkorn samt flere grøntsager og frugter. Spis mindre kød, men gerne fisk og bælgfrugter. Spar på salt, sukker og fedt – vælg planteolier. Og gå efter de fedtfattige mejeriprodukter.

Hvis du vil sikre dig, at både du og det lille barn i din mave får alle de nødvendige næringsstoffer i tilstrækkelige mængder, kan du supplere med de kosttilskud, som anbefales til gravide.

223987 Apotekets Kosttilskud_GRAVID_60stk

Multivitaminer til gravide

Der findes multivitaminer, som er sammensat specielt til gravide. Apotekets Gravid er tilpasset kroppens ekstra udfordringer i graviditeten. Med Apotekets Gravid får du et dagligt tilskud af vigtige vitaminer og mineraler, bl.a.:

  • folat (folsyre), der bidrager til vævsvæksten hos den gravide kvinde og spiller en rolle i celledelingsprocessen
  • vitamin D og jern, der spiller en rolle i celledelingsprocessen
  • vitamin C og vitamin B6, der bidrager til at mindske træthed og udmattelse.  

Gravide anbefales jerntilskud

Det er Sundhedsstyrelsens anbefaling, at du fra og med 10. graviditetsuge tager et dagligt tilskud af 40-50 mg ferrojern. Apotekets Ferrochel Jern er skånsomt for maven og indeholder ikke laktose, mælkeprotein eller gluten.

En tablet indeholder 25 mg jern og kan tages sammen med Apotekets Gravid, som indeholder 18 mg jern. Når du tager en Gravid-tablet plus en Jerntablet hver dag, får du i alt 43 mg jern dagligt som tilskud til din kost.

Husk calcium, når du er gravid

Hvis du ikke drikker mælk eller spiser mælkeprodukter, bør du foruden Apotekets Gravid-kosttilskud også tage et calciumtilskud dagligt for at sikre dig, at du får tilstrækkeligt med calcium (kalk). Den officielle anbefaling til gravide er at få 500 mg calcium hver dag gennem hele graviditeten.

Du kan købe dine Gravid-vitaminer, calcium- og jerntabletter på apoteket. Find dit nærmeste apotek.

 

 

 Del artiklen: