Hvordan kommer man af med lus?
Apotekets udførlige guide til lusebehandling så du slipper af med lus hurt…
Læs mere
Vi har masser af forskellige, fredelige bakterier på huden, som ikke er sygdomsfremkaldende. Men når vi færdes uden for hjemmet, kan vi ikke undgå at røre ved dørhåndtag, indkøbsvogne, trappegelændere og andet, som andre også har rørt ved. På den måde kommer vi i kontakt med uønskede bakterier og virus, der kan smitte med f.eks. forkølelse, influenza, maveinfektion eller andet. For at mindske risikoen for sygdom er det vigtigt at rengøre hænderne flere gange i dagens løb, når der er smitsomt virus i omløb. Man kan bruge håndsprit, eller man kan vaske hænder med vand og sæbe - men mange oplever, at huden ikke kan holde til alt det vand og sæbe.
Både håndsprit og en grundig håndvask med vand og sæbe fjerner uønskede mikroorganismer fra huden. I nogle tilfælde kan det ene være mere hensigtsmæssigt end det andet.
Det slider på hudens naturlige barrierefunktion at vaske hænder mange gange i løbet af en dag. Det gør huden på hænderne mere sårbar, og huden kan blive tør, sprukken, irriteret og rød. Både børn og voksne kan beskytte huden og modvirke udtørring ved at bruge håndcreme, når man har vasket hænderne med vand og sæbe. Apotekets har et bredt udvalg af specialcremer, der tilfører fugt og pleje til huden. Nogle cremer indeholder f.eks. panthenol, der virker genopbyggende på huden, mens andre både virker plejende og danner en beskyttende hinde på huden. Den nyeste generation af Apotekets specialiserede hudpleje indeholder probiotisk ekstrakt af mælkesyrebakterier, som styrker hudbarrieren.
Del artiklen:
Langt de fleste får ind imellem tør og irriteret hud på hænderne – og ca. hver 10. dansker har oplevet symptomer på håndeksem. Huden er i s…
Mundbind er i kontakt med huden, og kan i nogle tilfælde give udslæt eller hudirritation. Hvis du har allergi, sensitiv hud - eller bare gå…
Hvornår er det relevant at bruge håndsprit?