Gode råd til uren hud

Uren hud opstår hos 8 ud af 10 unge, men voksne kan også have perioder med uren hud. Læs her om årsagerne til uren hud, få gode råd til at holde hudorme, bumser og urenheder nede og se, hvilken betydning mælkesyrebakterier har for uren hud.

Bumser og uren hud

Uren hud, hudorme og bumser er meget almindeligt. De fleste unge mennesker oplever perioder med uren hud. Det kan starte så småt allerede i 11 års-alderen og tiltager som regel i løbet af teenageårene, inden det aftager og går over igen. I de fleste tilfælde forsvinder det omkring 25 års-alderen. Nogle teenagere slipper let og får bare nogle hudorme og enkelte bumser i ansigtet. Andre får svær akne med betændte, byldelignende forandringer i huden i ansigtet, på ryggen og på brystet. 

Senere i livet kan forskellige faktorer være årsag til, at der en gang imellem opstår urenheder i huden.

Hvorfor får man uren hud?

Forskellige faktorer kan påvirke hudens tilstand og skabe ubalance i huden. Uren hud kan blandt andet opstå på grund af hormonelle forandringer i forbindelse med pubertet, menstruation, graviditet eller overgangsalder. Stress eller andre påvirkninger kan også skabe ubalance i hudens mikrobiom og føre til uren hud. Du kan læse om hudens mikrobiom her

Hvordan kommer man af med uren hud?

Ved svære tilfælde af akne kan lægen ordinere medicinsk behandling.

Til milde og moderate tilfælde af uren hud, er det muligt at forebygge og reducere urenheder i huden med hudplejeprodukter målrettet til uren hud. Det nyeste inden for hudpleje til uren hud er hudpleje med probiotisk ekstrakt af mælkesyrebakterier.

Mælkesyrebakterier til uren hud

Kort fortalt har det stor betydning at opretholde den naturlige balance i hudens mikrobiom. Og her har probiotiske mælkesyrebakterier en vigtig rolle. Mælkesyrebakterier er nemlig gavnlige bakterier, der findes naturligt i hudens mikrobiom. De gode mælkesyrebakterier skal helst være i overtal, så der ikke er ledig plads til uønskede bakterier. Når der er flest gode bakterier, er huden i balance, og når huden er i balance, vil den ofte være problemfri. Men hvis huden kommer i ubalance, kan der bl.a. opstå urenheder i huden.

Ved uren hud kan det være gavnligt at genskabe hudens balance. Apotekets Ansigtsvask, Lacto+ Ansigtscreme og Lacto+ Spotgel til uren hud indeholder probiotisk ekstrakt af mælkesyrebakterier, der er i stand til at indgå i hudens egne processer og samarbejde med hudens egne probiotiske bakterier.

Ansigtsrens, ansigtscreme og spotgel til uren hud

Apotekets hudplejeprodukter til uren hud hjælper med at genskabe balancen i huden ved at tilføre probiotisk ekstrakt fra Lactobacillus plantarum. Denne mælkesyrebakterie-stamme findes naturligt i hudens mikrobiom.

Daglig hudplejerutine, der forebygger og mindsker uren hud:

Trin 1:

Apotekets Ansigtsvask til uren hud renser huden for støv, snavs og ikke-vandfast ansigts- og øjenmakeup. Samtidig tilfører den huden masser af fugt - og så indeholder den præbiotisk inulin, som øger effekten af det probiotiske ekstrakt i ansigtscremen.

Trin 2:

Apotekets Lacto+ Ansigtscreme til uren hud fugter, beroliger og plejer huden - uden at fedte. Ekstrakt af mælkesyrebakterien Lactobacillus plantarum reducerer urenheder i huden. Anvend ansigtsvask og ansigtscreme morgen og aften for at pleje og forebygge uren hud.

Efter behov:

Apotekets Specialpleje Lacto+ Spotgel hjælper, når der dukker bumser og urenheder op. Påfør Spotgelen direkte på bumsen.

Værd at vide om uren hud

  • Uren hud, hudorme, knopper eller bumser i ansigtet opstår oftest i panden, ved næsen og på hagen, hvor huden har flest talgkirtler.
  • Bumser skyldes betændelse i de små talgkirtler, der omgiver de fine hår i ansigtet og på overkroppen.
  • Hudorme skyldes tilstoppede porer/talgkirtler.
  • Uren hud føles ofte tør, så creme til uren hud bør indeholde gode fugtkilder, som tilfører masser af fugt til huden og beskytter den mod udtørring.

  • De fleste teenagere har uren hud i en periode i løbet af puberteten
  • Voksne kan også af og til opleve at få uren hud.

 

 

 

 

 

Del artiklen: