Forebyg og afhjælp uren hud

Uren hud opstår hos 8 ud af 10 unge, men voksne kan også have perioder med uren hud. Læs her om årsagerne til uren hud, få gode råd til at holde hudorme, bumser og urenheder nede og se, hvilken betydning mælkesyrebakterier har for uren hud.

Bumser og uren hud

Uren hud, hudorme og bumser er meget almindeligt. De fleste unge mennesker oplever perioder med uren hud. Det kan starte så småt allerede i 11 års-alderen og tiltager som regel i løbet af teenageårene, inden det aftager igen. I de fleste tilfælde forsvinder det omkring 25 års-alderen. Nogle unge slipper let og får bare nogle hudorme og enkelte bumser. Andre får svær akne med betændte byldelignende forandringer i huden i ansigtet og på overkroppen.

Senere i livet kan forskellige faktorer være årsag til, at der en gang imellem opstår urenheder i huden.

Hvorfor får man uren hud?

Forskellige faktorer kan påvirke hudens tilstand. Uren hud kan blandt andet opstå på grund af hormonelle forandringer i forbindelse med pubertet, menstruation, graviditet eller overgangsalder. Stress eller andre påvirkninger kan også skabe ubalance i hudens mikrobiom og føre til uren hud. Hudens mikrobiom består af millioner af forskellige mikroorganismer, der samarbejder for at holde huden sund og velfungerende. Du kan læse mere om hudens mikrobiom her

Mælkesyrebakterier til uren hud

Kort fortalt har det stor betydning at opretholde den naturlige balance i hudens mikrobiom. Og her har probiotiske mælkesyrebakterier en vigtig funktion. Mælkesyrebakterierne er nemlig gavnlige bakterier, der findes naturligt i hudens mikrobiom, hvor de er med til at holde antallet af uønskede bakterier nede og bevare hudens naturlige balance. Og nu findes der hudplejeprodukter til uren hud, som indeholder probiotisk ekstrakt af mælkesyrebakterier, der er i stand til at indgå i hudens egne processer ...

Hvordan kommer man af med uren hud?

Ved svære tilfælde af akne kan lægen ordinere medicinsk behandling.

Ved milde og moderate tilfælde af uren hud, kan apoteket rådgive om, hvordan man kan forebygge og reducere urenheder i huden.

Ansigtsrens og ansigtscreme til uren hud

Apotekets to trins-pleje til uren hud hjælper med at genskabe balancen i huden ved at tilføre probiotisk ekstrakt fra Lactobacillus plantarum. Denne mælkesyrebakterie-stamme findes naturligt i hudens mikrobiom.

Trin 1:

Apotekets Ansigtsvask til uren hud renser huden for støv, snavs og ikke-vandfast ansigts- og øjenmakeup. Samtidig tilfører den huden masser af fugt - og så indeholder den præbiotisk inulin, som øger effekten af det probiotiske ekstrakt i ansigtscremen.

Trin 2:

Apotekets Lacto+ Ansigtscreme til uren hud fugter, beroliger og plejer huden - uden at fedte. Ekstrakt af mælkesyrebakterien Lactobacillus plantarum reducerer urenheder i huden. Anvend ansigtsvask og ansigtscreme morgen og aften for at pleje og forebygge uren hud.

Værd at vide om uren hud

  • Uren hud, hudorme, knopper eller bumser i ansigtet opstår typisk i panden, ved næsen og på hagen, hvor huden har flest talgkirtler.
  • Bumser skyldes betændelse i de små talgkirtler, der omgiver de fine hår i ansigtet og på overkroppen.
  • Hudorme skyldes tilstoppede porer/talgkirtler.
  • Uren hud føles ofte tør, så creme til uren hud bør indeholde gode fugtkilder.

  • De fleste teenagere har uren hud i en periode.
  • Urenheder i huden kan forebygges og reduceres med Apotekets to trins-pleje med probiotisk ekstrakt fra Lactobacillus plantarum. 

 

 

 

Del artiklen: