Hård hud på fødderne

Der dannes ofte hård hud på hæle og fodsåler, fordi huden her bliver udsat for tryk, når vi står og går. Se her, hvad du kan gøre mod hård hud på fødderne.

Hvorfor får man hård hud på fødderne?

Huden beskytter sig ved at danne tyk, forhornet hud, når den bliver belastet forkert. Du kan lette presset på dine fødder ved at bruge sko med stødabsorberende såler.

Når huden på fødderne er tør, kan der også opstå hård hud. Der skal ikke så meget til for at forvandle tør, ru og hård hud på fødderne til en mere blød og velplejet hud. Få et par gode råd her.

Hvordan kommer man af med hård hud?

Du kan holde hård hud på fødderne nede med daglig fodpleje og brug af fodcreme. Huden har brug for fugt for at forblive blød og velplejet.

Har du hård hud på hælene, findes der hælcreme og hælstift med høj koncentration af carbamid (urea), som effektivt fugter og blødgør hård hud. Apotekets Hælcreme er en blødgørende og plejende creme, som har en beroligende effekt på huden. Apotekets Hælstift plejer intensivt tørre, ru hæle og tilfører masser af fugt. Hælstiften stryges direkte på hælene og fedter mindre end en creme.

Skal man file og slibe fødderne?

Hvis du sliber fødderne for ofte og for meget, kan du opleve, at der dannes mere hård hud. Pimpsten er en blid løsning, hvis du ønsker at slibe huden. Pimpsten er en natursten med blid slibeeffekt, og skal bruges på våd hud. 

Hvis du foretrækker at bruge fodfil, er en keramisk fodfil et skånsomt valg. Til meget hård hud kan det være nødvendigt at bruge en fodhøvl, som fjerner hård og død hud på hælene.

Fodbehandling hos fodterapeut

I svære tilfælde af hård hud anbefaler vi, at du bliver behandlet hos en fodterapeut.

 

Del artiklen: