Få hjælp til hælrevner og sprukne hæle

Hælrevner kan blive så dybe, at de går helt ned i den sunde hud. Læs her, hvad du kan gøre for at undgå hælrevner, og hvordan du kan behandle revnede hæle.

Hvorfor får man hælrevner?

Hård hud på fødderne er meget almindeligt, og især hælene er udsatte og kan ligefrem få revner. Hælrevner skyldes ofte uhensigtsmæssig belastning og stød på hælene. Hælene bliver udsat for ekstra stød, når du går i sko uden hælkappe. Det er også hårdt for huden på hælene, hvis du træder meget hårdt ned på dine hæle, når du går.

Hælrevner kan desuden opstå, hvis huden på hælene er meget tør og hård. 

Læs videre og se, hvordan du slipper af med hælrevner og hvordan du kan modvirke, at der opstår sprækker og revner i hælene.

Sådan kan man behandle hælrevner

Du kan afhjælpe sprukne hæle og mindre hælrevner ved at pleje huden et par gange om dagen med en hælcreme eller hælstift, f.eks. morgen og aften.

En god hælcreme kan blødgøre og pleje hård hud på hælene. Apotekets indeholder carbamid (urea), som virker opløsende på hudens hornlag, niacinamid, som styrker hudbarrieren og allantoin, som stimulerer cellefornyelsen. En anden mulighed er at pleje, fugte og blødgøre huden med en hælstift. Apotekets Hælstift med carbamid er meget nem at påføre og fedter mindre end en creme.  

I nogle tilfælde kan det hjælpe at lægge et stødabsorberende indlæg i skoen. 

Dybe hælrevner kan kræve behandling hos en fodterapeut.

Sådan kan man undgå revner i hælene

For at modvirke generende revner og sprækker i hælene kan du med fordel give dine fødder et øjebliks opmærksomhed hver dag.

  • Smør dine nyvaskede fødder med fodcreme hver dag, så huden får tilført masser af fugt. En velplejet og smidig hud får ikke så let revner og sprækker.
  • Hvis din hud på hælene let bliver tør og fortykket, kan du smøre dem med hælcreme én gang om dagen for at forebygge at der opstår hælrevner.
  • Undgå så vidt muligt at gå i sko og sandaler uden hælkappe og vælg gerne sko med gode, stødabsorberende såler eller læg stødabsorberende indlæg i dine sko.

 Læs mere om daglig fodpleje her.

 

 

 

Del artiklen: