Hvordan tager man sit kosttilskud korrekt?

Hvis du supplerer din kost med tilskud af vitaminer og/eller mineraler, skal du altid følge anvisningen på pakken.

Kosttilskud sammen med et måltid

Almindeligvis er det bedst at tage sit vitamin-/mineraltilskud sammen med et måltid, for så har kroppen lettere ved at optage vitaminerne og mineralerne. Det vil fremgå på etiketten på selve pakningen, hvordan den enkelte tablet eller pille bør indtages. 
Spørg på apoteket, hvis du er i tvivl.

 

Hvor meget skal man have af de forskellige vitaminer og mineraler?

EU har fastsat en anbefalet daglig dosis af vitaminer og mineraler. Værdierne er fastsat udfra et gennemsnitligt dagligt behov for vitaminer og mineraler for en voksen person. De bliver henvist til som referenceindtag.

Se efter RI på dine kosttilskud

På emballagen af dine kosttilskud vi du kunne se, at der står RI, hvilket står for referenceindtag. Her kan du se en procentangivelse af referenceværdierne, der i den anbefalede daglige mængde af dine tabletter eller piller.

Hvis der på emballagen står "1 tablet indeholder 100% af RI", vil det sige, at du får den anbefalede daglige dosis, ved at tage én tablet om dagen.

Nogle kosttilskud, eksempelvis calcium, har en relativ stor massefylde, og derfor anbefales det at tage 2 tabletter dagligt af Apotekets kalk + D-vitamin 19 µg, for at opnå de 100%.

 

Undgå overdosering

Det kan være skadeligt for kroppen at overdosere mineraler og vitaminer. Det gælder især de fedtopløselige vitaminer (K, E, D og A), som bliver i kroppen i længere tid.

Se hvilken betydning vitaminer og mineraler har for kroppen

Kosttilskud i form af vitaminpiller og lignende må ikke erstatte en sund og varieret kost.

 

Del artiklen: