Undgå fodsved

Vi kan alle sammen få svedige fødder i sommervarmen, når vi dyrker sport, og når fødderne er lukket inde i tykke strømper og tætsiddende sko – men der er stor forskel på, hvor meget vi sveder. Nogle oplever, at fodsved er et problem, så hvordan begrænser man fodsved og slipper for sure tæer? Det har vi nogle forslag til her.

Vil du gerne være fri for fodsved og fødder, der lugter af sure tæer? Her er forskellige forslag til, hvad du kan gøre for at afhjælpe svedige fødder:

Anbefalinger mod fodsved

  • Vask og tør fødderne grundigt hver dag. Det betaler sig at bruge et par minutter på god, daglig fodpleje.
  • Begræns fodsved ved at bruge en antiperspirant fodspray eller en antiperspirant fodlotion, som modvirker sveddannelse og mindsker svedlugt. Når du har vasket og tørret fødderne om morgenen, skal du blot spraye fodspray på fodsålerne eller smøre fødderne med sveddæmpende fodlotion, som også plejer og blødgør huden.
  • Drys fødderne med talkum, inden du tager strømper på. Du kan også drysse talkum i skoene, når du går uden strømper. Talkum virker kølende og absorberer fugt.
  • Undgå tætte sko og strømper af syntetiske materialer. Brug åbne sko eller sko, som fødderne kan ånde i. Vælg gerne strømper lavet af svedtransporterende naturfibre. 
  • Skift sko og strømper hyppigt. 

 

 

 

Del artiklen: