Om Apotekets Solserie

Apotekets Solserie yder effektiv og sikker solbeskyttelse til hele familien. Solserien er Svanemærket og Astma-Allergideklareret - og uden parfume. Læs mere om solfiltre, vandfasthed m.m.

Hvordan virker solcreme?

Det er solfiltrene i en solcreme, som beskytter huden mod solen. Grundlæggende findes der to typer solfiltre: Fysiske solfiltre og kemiske solfiltre. De virker på forskellig vis:

  • Fysiske solfiltre såsom titaniumdioxid og zinkoxid lægger sig ovenpå huden og danner en hvid film, der reflekterer solens stråler.
  • Kemiske solfiltre optages i hudens øverste lag. Her absorberer de solens stråler og omsætter dem til varme, der transporteres væk via blodet. Kemiske solfiltre findes i forskellige tilladte udgaver. Nogle beskytter mest effektivt mod UVB-stråler, andre mod UVA-stråler. De har desuden varierende effekt på UV-strålernes forskellige bølgelængder. 

Til Apotekets Solserie anvender vi en kombination af forskellige kemiske solfiltre for at opnå den mest effektive beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråling. 

Solcreme med svanemærkede solfiltre

Apotekets Solserie er udviklet og produceret i Danmark. Valget af såvel solfiltre som øvrige ingredienser er altid baseret på nyeste viden for at sikre, at solcremerne yder den bedst mulige solbeskyttelse. Som en ekstra tryghed er hvert eneste produkt i serien deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og godkendt til at bære Svanemærket, Danmarks officielle miljømærke.

Læs om Svanemærkningen

Fotostabile solfiltre 

Fotostabilitet er en vigtig egenskab for solfiltre. Et fotostabilt solfilter nedbrydes ikke af solen, men beholder sine solbeskyttende egenskaber. Ikke alle solfiltre er lige fotostabile. Kombinationen af solfiltre har derfor betydning for det færdige solprodukts evne til at bevare sit solbeskyttelsesniveau.

Alle solfiltre i Apotekets Solserie er fotostabile. 

Vandfaste solprodukter 

Apotekets Solserie beskytter mod solen, også når du bader eller sveder. Alle produkter til ansigtet er vandfaste, mens de forskellige solprodukter til kroppen er enten vandfaste eller meget vandfaste. Læs mere om solcreme og vandfasthed.

 

 

Del artiklen: