Solbeskyttelse – tryg i solen med Apotekets Solserie

Læs her om solfiltre, solcremers vandfasthed m.m. – og få et indblik i, hvordan solcreme virker. Apotekets Solserie giver effektiv og sikker solbeskyttelse til hele familien, både børn og voksne. Solserien er uden parfume, Svanemærket og Astma-Allergicertificeret.

Apotekets Solserie

 

Når du vælger Apotekets Solserie, får du:

  • effektiv UVA- og UVB-beskyttelse til hele familien – SPF 15, SPF 30 og SPF 50+
  • parfumefri, plejende og blødgørende solprodukter, som trænger hurtigt ind i huden
  • Svane- og Astma-Allergimærkning som garanti for, at de er udviklet med særlig omtanke for miljøet og hudens sundhed

Apotekets Solserie er udviklet og fremstillet i Danmark med udgangspunkt i den nyeste viden om solbeskyttelse.

Indholdet er 100% vegansk og emballagerne er så vidt muligt lavet af minimum 50% genanvendt plast.

TÆNK Bedst i test 2022 og 2023
Apotekets Sollotion SPF 30 150 ml (2022) og Apotekets Solspray SPF 30 (2023) har i Forbrugerrådet TÆNKs test af solcremer fået den ultimative anbefaling: Bedst i test.

Se hele serien her

Hvordan virker solcreme?

Det er solfiltrene i en solcreme, som beskytter huden mod solen. Der findes fysiske solfiltre og kemiske solfiltre, som virker på forskellig vis:

  • Fysiske solfiltre såsom titandioxid og zinkoxid lægger sig ovenpå huden og danner en hvid hinde, der reflekterer solens stråler. Der findes også fysiske filtre på nanoform, som ikke danner et hvidt lag på huden, men kun nogle af disse er tilladte i svanemærket solbeskyttelse.

  • Kemiske solfiltre virker i hudens øverste lag ved at absorbere solens stråler, så de ikke trænger dybere ned i huden og skader hudens nedre lag. 

Effektive solfiltre 

Til Apotekets Solserie anvender vi udelukkende solfiltre, som er tilladte i svanemærkede produkter.

Nogle solfiltre beskytter mest effektivt mod UVB-stråler, andre beskytter mod UVA-stråler. De enkelte solfiltre har desuden varierende effekt på UV-strålernes forskellige bølgelængder. Vi anvender derfor en bredspektret kombination af forskellige kemiske solfiltre for at opnå den mest effektive beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråling.

Alle Apotekets solprodukter er udviklet med kemiske filtre, der er er klassificeret som værende fotostabile. Det vil sige, at de bevarer minimum 70% af deres effekt efter 2 timers konstant UV-bestråling.

Vandfast solcreme 

Apotekets Solserie beskytter mod solen, også når man bader eller sveder. Alle solbeskyttelsesprodukterne i Apotekets solserie er meget vandfaste. De er derfor også et godt valg, når man arbejder udendørs eller dyrker udendørs sport og motion.

Når man har svedt meget eller har badet og tørret sig med et håndklæde, anbefales det at påføre et nyt lag beskyttende solcreme.

Læs mere om solcreme og vandfasthed her 

Solcreme med behagelig konsistens

Apotekets solprodukter er nemme at fordele på huden og trænger hurtigt ind. Under udviklingen af Apotekets Solserie har vi arbejdet meget med at opnå så behagelig en konsistens som overhovedet muligt uden at gå på kompromis med den solbeskyttende effekt.

Generelt kan man opleve, at solcreme er vanskeligere at smøre ud på huden eller føles mere fedtet end almindelig ansigtscreme eller bodylotion. Det skyldes, at solfiltre er oliebaserede, og for at sikre en jævn fordeling af filtrene i solcremen er det nødvendigt også at tilsætte andre olier. Solcremer med høj solbeskyttelsesfaktor indeholder en større mængde solfiltre end solcremer med lav solfaktor. Derfor vil de ofte føles anderledes på huden end solcremer med lavere solfaktor. Dertil kommer, at vandfaste solcremer indeholder ingredienser, som danner en beskyttende hinde på huden.

 

 

Del artiklen: