Solbeskyttelse – tryg i solen med Apotekets Solserie

Læs her om solfiltre og få et indblik i, hvordan forskellige typer af solcremer virker. Se også, hvorfor Apotekets Solpleje trygt kan bruges til hele familien, både børn og voksne.

Når du vælger Apotekets egen solserie, får du:

  • effektiv solbeskyttelse til hele familien – med SPF 15, SPF 30 eller SPF 50+
  • parfumefri, plejende og blødgørende solprodukter, som trænger hurtigt ind i huden
  • Svanemærke og Astma-Allergimærke som garanti for, at solcremerne er udviklet med omtanke for miljøet og hudens sundhed

Apotekets Solserie er udviklet og fremstillet i Danmark med udgangspunkt i den nyeste viden om solbeskyttelse.

Indholdet er 100% vegansk og emballagerne er lavet af minimum 45% genanvendt plast.

TÆNK Bedst i test 2022 og 2023
Alle solprodukterne fra apotekernes eget mærke Apotekets har den bedste bedømmelse i TÆNKs app Kemiluppen: Den grønne A-kolbe, som gives til produkter uden uønsket kemi.

Derudover har solbeskyttelse fra Apotekets to år i træk fået den ultimative anbefaling "Bedst i test" i Forbrugerrådet TÆNKs test af solcremer, nemlig Apotekets Sollotion SPF 30 150 ml (2022) og Apotekets Solspray SPF 30 (2023). Apotekets Sollotion SPF 30 findes også i familiestørrelser med 300 ml og 500 ml og en rejsestørrelse med 50 ml.

Se hele solserien fra Apotekets 

Hvordan virker solcreme?

Det er solfiltrene i en solcreme, som beskytter huden mod solen. Der findes fysiske solfiltre og kemiske solfiltre, som virker på forskellig vis:

  • Fysiske solfiltre bliver også kaldt mineralske solfiltre. De lægger sig ovenpå huden og danner en hvid hinde, som reflekterer solens stråler. EU tillader to forskellige: zinkoxid og titaniumdioxid. Der findes også fysiske filtre på nanoform, som ikke danner et hvidt lag på huden, men kun nogle af disse er tilladte i svanemærket solbeskyttelse.
  • Kemiske solfiltre er også kendt som organiske solfiltre. De virker i hudens øverste lag ved at absorbere solens UV-stråler, så strålerne ikke trænger dybere ned i huden og skader hudens nedre lag. 

Effektive solfiltre 

Til Apotekets Solserie anvender vi udelukkende solfiltre, som er tilladte i svanemærkede produkter. Svanemærket er det officielle, nordiske miljømærke.

Nogle solfiltre beskytter mest effektivt mod UVB-stråler, andre beskytter mod UVA-stråler. De enkelte solfiltre har desuden varierende effekt på UV-strålernes forskellige bølgelængder. Vi anvender derfor en bredspektret kombination af forskellige kemiske (organiske) solfiltre for at opnå den mest effektive beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråling.

Alle Apotekets solprodukter er udviklet med solfiltre, som er fotostabile. Fotostabile solfiltre bliver ikke nedbrudt af solens UV-stråling. Her er hjælp til at vælge den nødvendige solfaktor.

Vandfast solcreme 

Apotekets Solserie beskytter mod solen, også når man bader eller sveder. Alle solbeskyttelsesprodukterne i Apotekets solserie er meget vandfaste. De er derfor også et godt valg, når man arbejder udendørs eller dyrker udendørs sport og motion.

Når man har svedt meget eller har badet og tørret sig med et håndklæde, anbefales det at påføre et nyt lag beskyttende solcreme. Læs mere om solcreme og vandfasthed her.

Solcreme med behagelig konsistens

Apotekets solprodukter er nemme at fordele på huden og trænger hurtigt ind. Under udviklingen af Apotekets Solserie har vi arbejdet meget med at opnå så behagelig en konsistens som overhovedet muligt uden at gå på kompromis med den solbeskyttende effekt.

Generelt kan man opleve, at solcreme er vanskeligere at smøre ud på huden eller føles mere fedtet end almindelig ansigtscreme eller bodylotion. Det skyldes, at solfiltre er oliebaserede, og for at sikre en jævn fordeling af filtrene i solcremen er det nødvendigt også at tilsætte andre olier. Solcremer med høj solbeskyttelsesfaktor indeholder en større mængde solfiltre end solcremer med lav solfaktor. Derfor vil de ofte føles anderledes på huden end solcremer med lavere solfaktor. Dertil kommer, at vandfaste solcremer indeholder ingredienser, som danner en beskyttende hinde på huden.

 

 

Del artiklen: