Om Apotekets Solserie

Apotekets Solserie yder effektiv og sikker solbeskyttelse - uden parfume, parabener og farvestoffer. Alle produkter er Svanemærket og Astma-Allergi Deklareret.

Svanemærket med kemiske solfiltre

I dag er anbefalingen altid at bruge beskyttelse i solen, uanset solfilter. Grundlæggende findes der to typer solfilter: Fysiske filtre og kemiske filtre. De virker på forskellig vis:

  • De fysiske filtre lægger sig ovenpå huden og danner en hvidlig film, som reflekterer solens stråler. Der findes kun ét tilladt fysisk solfilter i henhold til europæisk lovgivning: Titanium Dioxid.
     
  • De kemiske filtre optages i hudens øverste lag, hvor de absorberer solens stråler og omsætter dem til varme, der transporteres væk via blodet. Kemiske solfiltre findes i mange forskellige tilladte udgaver. Nogle beskytter mest effektivt mod UVB-stråler, andre mod UVA-stråler. De har desuden varierende effekt på strålernes forskellige bølgelængder. Derfor anvender producenterne en kombination af kemiske solfiltre i solcremerne for at sikre den mest effektive beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråling.

Svanemærkningen tillader ikke brug af Titanium Dioxid. Apotekets Solserie er Svanemærket, og indeholder derfor kun kemiske solfiltre.

Få mere viden om UV-stråling 

Læs om Svanemærkningen

 

Fotostabilitet 

En anden vigtig egenskab for solfiltre er fotostabilitet. At et solfilter er fotostabilt betyder, at det ikke nedbrydes af solen, men derimod bevarer sine solbeskyttende egenskaber. Ikke alle solfiltre er lige fotostabile. Kombinationen af solfiltre har derfor også betydning for fotostabiliteten af det færdige solprodukt.

Apotekets Solserie er både Svanemærket og Astma-Allergi-deklareret og indeholder derfor kun godkendte indholdsstoffer.

 

Fra 2015 er Apotekets Solserie kendetegnet ved følgende:

  • Færre og mindre mængde solfiltre: Højere tolerance
  • Ny kombination af filtre: Bedre indtrængning, mindre risiko for afsmitning
  • Uden Phenoxyethanol og listede konserveringsmidler
  • Alle er meget vandfaste

Læs om vandfastheden i Apotekets Solserie 

 

Del artiklen: