Om mærkningerne

Astma-Allergi Deklarering

Den Blå Krans viser, at Astma-Allergi Danmark har gennemgået produktets ingrediensliste og vurderet, at den ifølge den nyeste forskning udgør en minimal risiko for udvikling af allergi.

Læs mere på Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark mærkning

Svanemærkning

Svanemærket er Danmarks og Nordens officielle miljømærke, som er stiftet af Nordisk Ministerråd. Svanemærket viser, at produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for den pågældende varegruppe. Der sættes bl.a. grænser for udledning af giftige stoffer og for indholdet af uønskede stoffer.

Læs mere om Svanemærket

Svanemærket 

Dermatologisk testet

Ved en dermatologisk test undersøger man hudens tolerance over for et kosmetisk produkt. Testen ledes af en hudlæge og udføres på et uafhængigt testcenter i henhold til retningslinjer fra Cosmetics Europe. Man tester på mindst 50 frivillige forsøgspersoner med forskellig alder og forskellige hudtyper – normal hud, sensitiv hud og hud med eksem/allergi.

Testen bliver udført ved hjælp af lappeprøver. Man placerer en afmålt prøve af produktet på huden og dækker den med et plaster. Efter 48 timer fjerner man prøven fra huden og undersøger, om huden har reageret på prøven.

Hvis ingen af testpersonerne har vist reaktion på produktet, kan det klassificeres som harmløst i forhold til at kunne forårsage hudirritation. En dermatologisk test udelukker dog ikke, at en eller flere ingredienser i et produkt kan forårsage hudreaktion hos nogle.

Dermatologisk testet mærkning