Om forkølelse

Det er let at blive smittet med forkølelse, særligt i vinterhalvåret. Mange voksne bliver forkølede et par gange om året, mens børn ofte bliver forkølede flere gange om året.

Forkølelse skyldes smitte med virus

Der findes mange forskellige typer af virus, som kan give forkølelse. Der går ca. 1-3 dage, fra man bliver smittet med forkølelse, til symptomerne viser sig. Man kan smitte andre med forkølelse, så snart man selv er blevet smittet. En forkølelse varer som regel i en uges tid.

Alle kan blive forkølede - også helt små børn, som kan have brug for lidt ekstra omsorg.

Læs hvordan du kan hjælpe en forkølet baby

Symptomer på forkølelse

De mest almindelige symptomer på forkølelse er:

  • tilstoppet og/eller løbende næse

  • øm og ru hals

  • nysen.

Når man er forkølet, kan man desuden opleve bl.a.:

  • let hovedpine

  • hoste

  • træthed, mathed og utilpashed.

Kan man undgå at blive forkølet?

God håndhygiejne er et effektivt værn mod smitte. En forkølet person kan efterlade forkølelsesvirus på overflader som dørhåndtag, elevatorknapper og indkøbsvogne, så den næste, der rører ved disse overflader, får forkølelsesvirus på hænderne.

Læs hvordan du kan undgå at blive forkølet

Kan man stoppe forkølelse i opløbet?

Er man blevet smittet med forkølelse, findes der næsespray, som kan hjælpe med at stoppe et forkølelsesudbrud. Det er vigtigt at bruge næsesprayen, så snart de første symptomer viser sig.

Læs hvordan Apotekets Stop Forkølelse Næsespray virker

Hvordan kan man lette en forkølelse?

Apotekets Stop Forkølelse er en næsespray, der kan anvendes ved de allerførste symptomer for at bremse forkølelsesudbruddet. Hvis man ikke når at stoppe en forkølelse i opløbet, kan det ofte lindre lidt at hvile, drikke varm te og eventuelt bruge sugetabletter mod øm hals.

Saltvandsnæsespray skyller næsen og renser den for virus og bakterier. Samtidig fortyndes det seje slim, så det bliver lettere at trække vejret gennem næsen. Saltvand har ingen sammentrækkende effekt på næseslimhinden som mange andre forkølelsesmidler. Derfor kan saltvandsdråber og saltvandsnæsespray anvendes så ofte, man har behov for det. Saltvand er også ideelt til små børn, der får lettere ved at trække vejret, når de skal spise og sove.

Apotekets Saltvandsprodukter består af rent saltvand uden konservering. Saltvandsnæsespray og saltvandsnæsedråber kan anvendes alene eller som supplement til næsedråber/næsespray med sammentrækkende effekt.

Download brochure om Apotekets saltvandsprodukter til næsen

 

Del artiklen: